Astrofotografie

Ik ben al van jongst af aan geïnteresseerd in Astronomie. Toen ik net 18 was heb ik al de TELEAC-cursus Moderne Sterrenkunde gevolgd. Vorig jaar heb ik de potcast van Richard Pogge gevolgd. Hij heeft 2 kwartalen introductie Zonnestelsel en Deep space voor minor studenten van de Universiteit Ohio online gezet in 2007. Zeer informatief.
Een aantal jaar geleden heb ik een Telescoop gekocht op een goto-statief. Met dit statief kan je na het instellen eenvoudig allerlei objecten in het heelal lokaliseren. De laatste tijd ben ik steeds meer me gaan focussen op het fotograferen van deze objecten met alleen mijn Canon 650D camera. Na aanschaf van een 50mm f/1.8, en het monteren van de camera op dit goto-statief kon ik ineens Andromeda fotograferen.
Als jeze foto wat inzoomed zie je dit.

Dit was een goed begin maar nog van matige kwaliteit.

Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in deze vorm van fotografie en ik zal af en toe eens wat resultaten laten zien. De laatste foto is deze:


Posted in Arjan, Astro.