Procal Harum

Ik kom uit een muzikale familie. Mijn vader was muziekleraar, organist, koorleider, componist. Hij heeft zijn muzikaliteit ook overgebracht op zijn kinderen. Muziek heeft vele facetten en discussies over wat mooi is blijft subjectief en is niet altijd makkelijk. Ik mag graag een beetje provoceren en neem wel eens was extreme stellingen in. Maar het meest heb ik met populaire muziek, alhoewel er ook veel bagger wordt gemaakt in de popmuziek. Er zijn natuurlijk ook populaire klassieke stukken, uitgevoerd met hedendaagse instrumenten, die ik wel waarderen, ik wordt dus wel blij van Exception. Verder heb ik bij de jazz muziek heel wat bezwaren maar bij de fusion jazz zitten vaak leuke nummer. Ik betrap me erop dat het vooral  de leuke gemakkelijke thema’s zijn die me bekoren, zodra jazz musici gaan soleren rond een thema ben ik al gouw weg.

Ik heb van Mike Bodde eens een uitzending over Bach gezien waarin hij zijn fascinatie over de Mattheus Passie laat zien. Bepaalde zaken die hij laat horen kan ik goed volgen, maar zet ik zelf deze muziek op, ben ik al gauw afgeleid, en hoor ik het niet meer.
Gelukkig kom ik regelmatig muziek tegen waar ik uiteindelijk enthousiast van wordt. Dit concert van Procal Harum is erg goed, vooral Magic and fires zijn het beluisteren waard. Hier werk de band in combinatie met het orkest en koor goed. Ik raad jullie eens aan om dit concert eens te beluisteren, een mooie mix van popmuziek met een vleug klassiek.

Posted in Arjan, Muziek.