Tal Wilkenfield

Tal Wilkenfield is een zeer getalenteerde basgitarist. Ik zag haar spelen samen met Jeff Beck in een concert live in Ronnie Scotts, zie youtube film hieronder. Ik heb de DVD met het gehele concert gekocht. Hoe meer ik hiernaar luister deste beter werd de muziek. Zelfs het ADHD drummen van Vinnie Colaiuta lijkt in eerste instantie wat veel, maar als je de muziek een beetje kent valt alles op zijn plaats. Tal Wilkenfeld is een natuur talent dat ongelooflijk makkelijk de bas bespeeld. Ik heb geen idee of alle arrangementen die ze speelt door haar zijn ontwikkeld, maar het past wel erg goed allemaal. Op dit moment maakt ze haar eigen muziek en probeert een solo carrière te bouwen, helaas vind ik die muziek minder dan als ze als begeleider optreed. Maar een ze blijft een goede basist.
Wikipedia zegt:
Tal Wilkenfeld (born 2 December 1986) is an Australian singer, songwriter, bassist and guitarist who has performed alongside rock and jazz musicians including Jeff Beck, Prince, Chick Corea, Herbie Hancock and others. She has also been a bandleader of her own eponymous bands. In her earlier work, she was backed by musicians such as Wayne Krantz, Keith Carlock, John Beasley and Vinnie Colaiuta. In Wilkenfeld’s current band, she sings, plays guitar and bass, and opened for The Who on the North American part of The Who Hits 50! tour in 2016.[1] Wilkenfeld’s single “Corner Painter” features Blake Mills and Benmont Tench.[2]

In 2008, Wilkenfeld was voted “The Year’s Most Exciting New Player” in a Bass Player magazine readers’ choice poll. In 2013, Wilkenfeld was awarded Bass Player Magazine’s “Young Gun Award” by Don Was, where she performed “Chelsea Hotel” by Leonard Cohen.

Jeff Beck - Cause We've Ended As Lovers - (Live at Ronnie Scott's)

Posted in Arjan, Muziek.