Vakantie 2012 – Deel 7

Donderdag 12 juli

Op zoek naar een waterval. We zitten in een laag- en middengebergte waar de Puy de Sancy 1800 meter telt. Hier moeten toch ook redelijke watervallen te vinden zijn. Via Orceval, waar 1 van de 5 belangrijkste romaanse kerken te vinden is. We hebben er 4 gezien, die in Issoire hebben we niet bezocht. Daarna door naar Le Mont-Dore, dat ligt in het Sancy massief. Onderweg komen langs een prachtig uitzicht. Dit gebied van het Vulkanen gebied dat dit van origine bergen zijn van 2500 meter hoog en veel ouder. Door erosie zijn deze bergen gesleten en het dak ligt nu op zo’n 1800 meter. Le Mont-Dore is een leuk plaatsje maar we rijden door naar de Puy de Sancy. Onderaan deze berg zijn allerlei kabelbanen om je naar de ski-pistes te brengen. In de hoogte zien we een waterval, met de telelens is het te bekijken, we komen er niet in de buurt. We rijden door via de col de la Croix-St-Robert naar Besse. Op de weg zien we namen als Geesink, van Damme geschilderd, dus het Prof peloton is hier kort geleden overgekomen. Vlak bij Besse vinden we de Cascade D’Anglard,een waterval van zo’n 10 – 15 meter. Een afdaling via een bospad brengt ons naar de waterval. Helaas heeft men een kunstwerk in het vallende water gezet, wat voor mij afbreuk doet aan de natuur.

Terug naar de camping alwaar we de gasbarbecue aansteken. ’S Avond speelde op de naburige petanque baan Fake Oddity, een 4 koppige band die eigen nummers speelden in het Engels. De aankondigingen waren in het Frans. De muziek viel niet mee en niet tegen. (http://www.fakeoddity.fr/). Het was snel afgelopen.

Vrijdag  13 juli.

Kent u het verhaal van de regen? Nou die kwam niet. Vorige week hadden we donderdag zo’n 60 mm regen, de voorspellingen voor vandaag waren 6 mm regen, dus wij dachten weer de hele dag regen te krijgen, maar dat bleef uit. Nu ik zit te typen hoor zacht getik op het voortentdoek. Vandaag dus lekker gelezen bij een temperatuur van zo’n 24°C. Morgen gaan we langzaam opruimen en inpakken want zondag gaan we reizen. Morgen is het ook Quatorze juillet, we weten niet of dat iets speciaals is in de buurt.

Posted in Arjan.

2 Comments

  1. Ben je naar de kapper geweest Arjan? Gaan jullie morgen alweer naar het noorden? De regen komt hier steeds met bakken naar beneden. Alleen gisteren, tijdens de Lus van Roden, was het een paar uur helder. We konden prima ‘bieren’ voor de Pompstee.

    Leuk om de verhalen te lezen van jullie vakantie, het gebied is herkenbaar voor ons.

    • Jazeker, het haar is kort, zondag richting noorden, we zien wel hoe ver.
      Wie was de winnaar in Roden, qua bier dan.
      🙂

Comments are closed.