Engeland #2

Op donderdag, wederom prima weer, hebben we gelijk maar de koe bij de horen gevat en zijn we richting Polperro getogen. Niet zo’n spectaculaire tocht  als Arjan beschreef, maar min of meer over gewone wegen. Hoewel gewoon, alles is .heuvelachtig, dus hoewel het aantal kilometers altijd wel meevalt, de rei

stijd was langer dan dat we thuis gewend zijn. Daarnaast vergt het links rijden, hoewel het redelijk went, meer van je concentratie dan dat je gewend bent.

Polperro is mooi, zoals ik 36 jaar geleden (zucht) ook heb gezien. Inderdaad, zoals Hanneke sms’te: de engelsen weten hun cultuur en historie goed te bewaken en bewaren. Weinig schreeuwerig commercieel gedoe, uiteraard wel legio reut winkeltjes , maar alles binnen de perken.

We hebben alle tijd genomen om het stadje rond te lopen. Mariska en ik hebben nog een tocht op zee gemaakt, (er was “dolfijnalarm” ) Bij terugkomst onderstaande foto met het tablet gemaakt. Leuk! Terwijl CTM teruggingen naar de auto en ik nog “even”een cache wezen loggen. Liep natuurlijk weer een megasteile heuvel op , wat achteraf weer niet nodig was. Wel een leuke tocht, want de afdaling liep over smalle paadjes door achtertuinen enz.  Bij terugkomst op de camping de gebruikelijke rituelen spelletje, lekker koken, wijntje etc.

Op vrijdag, na weer even boodschappen te hebben gedaan (vergt toch wel zo’n 2 uur, want niet dichtbij en we doen voor meerdere dagen boodschappen) gingen Mariska, Tim en ik op pad naar dodman point. Een behoorlijk zware toch door de heuvels naar het daar geplaatse kruis. Tim en ik waren er al eerder geweest en mijn opmerking “ideale plaats voor een cache” bleek juist. Dus gingen we met zijn drieen op pad onder wederom stralende zon om deze cache te loggen.  Corry ging zich bezig houden met andere zaken want deze tocht vergt (te-)veel van de knieen (ook die van mij,  bleek de vorige keer) .

Na een prachtige warme tocht vonden we de cache vrij makkelijk en keerden weer terug. Ook de vrijdag was dus weer goed besteed. Tevens hebben we geregeld dat we hier nog 2 dagen langer kunnen blijven want de camping en omgeving is echt uitstekend!!

Vandaag, zaterdag,  scheen wederom de zon volop alleen de wind trekt redelijk aan en die wind is fris, maar uit de wind: heerlijk! We hebben het vlakbij gelegen plaatsje Gorran Haven bezocht. Leuk klein dorp met strandje en haventje.  We bezochten een lokale rommelmarkt waarbij ieder kraam wel verbonden was aan een goed doel. Bij een van de kramen kon je bieden op 2 entreekaarten voor de laatste groepswedstrijd van het Olympisch damestoernooi in Cardiff. Ik heb daar een tijdje bij gekeken en met de kraamhoudster gesproken. Er was nog geen bod en de kaarten goed bestuderend: de plekken in het stadion geweldig, de olympische spelen uniek , want wanneer bezoek je die, dus de aarzeling was groot om een bod te doen. Helaas waren het maar 2 kaarten dus ja, wat te doen? Ik zei dat ik eerst de rest van het dorp zou doorlopen en bij terugkomst zou mededelen of ik een bod zou doen. Na enige overpeizing toch maar besloten geen bod te doen, want ja we willen alle vier wel naar die wedstrijd. Ik ben dus teruggegaan en gezegd dat we er van afzagen. Toen we terugliepen naar de auto kwam de standhoudster ons achterna en bood de kaarten gratis aan, want niemand uit het dorp zou die kant opgaan. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat als wij nog 2 kaarten via en ander kanaal op de kop zouden kunnen tikken we de kaarten bij haar zouden ophalen, sterker nog, an brengt ze ze .

Nu denken we gezien de reistijd (5 uur met de trein of auto heen en 5 uur terug) en zicht op andere kaarten dat we er toch maar van afzien. Ik bel haar morgen dus met deze mededeling op.

De rest van de dag lekker sloom gedaan en wat olympische spelen gekeken, vooral het wielrennen en zojuist de zilveren medaille van de dames 4 x 100 vrije slag.

Zo zit onze eerste week er zo’n beetje op. Kort samengevat: Heerlijk weer, prima camping, leuke activiteiten. Super!

(Helaas, foto uploaden met onze verbinding en laptop lukt amper)

 

Posted in Jaap.

2 Comments

  1. Het klinkt allemaal heerlijk relaxed. En jullie hebben geluk met het weer!
    Als het minder mooi weer is zou je een dagje Eden Project kunnen doen. Ik was indertijd, het was toen net open, zeer aangenaam verrast over die plek. Je kunt er een dag zoet brengen. Je kunt volgens mij te kust en te keur kortingskaarten krijgen als je even goed rond kijkt. Studenten bijv, “any age” mogen gratis naar binnen. Groetjes.

  2. Klinkt allemaal prima. Foto’s die zien we later wel. Wat betreft de olympische spelen, zit je vlak bij de zeillocatie, misschien dat dat nog een mogelijkheid is. Leuk vanaf de kant naar dobberende bootjes kijken ver op zee. 🙂

Comments are closed.