Zeearenden tocht

Vandaag zijn Corry en ik op pad geweest naar het Lauwersmeer gebied. We hebben een vaartocht gemaakt van 2,5 uur o.l.v de boswachter op de “Vlinderbalg“,  op zoek naar zeearenden.
Een koppel zeearenden heeft sinds een jaar of drie hier zijn woongebied en heeft voor het tweede jaar op rij een jong voortgebracht.

Het weer was tegen de verwachting in uitstekend! Een beetje fris, maar droog. We voeren eerst in noordelijke richting, dus richting waddendijk. De boswachter vertelde doorlopend mooie informatieve verhalen over het gebied. De verwachting was dat als we zeearenden zouden kunnen treffen, we de grootste kans hadden aan de zuidkant van het meer. Via noord voeren we uiteraard daarna richting zuid. We passeerden grote groepen ganzen die op de wal fourageren.  Tot onze verrassing zagen we lange tijd een vos die tussen de ganzen liep. Mooi gezicht.

Vos tussen de ganzen

We waren amper aan de zuidkant aangekomen of we zagen een jonge zeearend met prooi vliegen. Even later verschenen ook de twee ouders. Kortom, we zagen alle drie de in dat gebied voorkomende zeearenden. De boswachter was zeer opgetogen en enthousiast en sprak van een unieke waarneming. De boot werd stilgelegd en we hebben geruime tijd van de zeearenden kunnen genieten.

Ouderpaar

Zeearend in vlucht

Na de tocht zijn Corry en ik nog een tijdje bij de waddenkust geweest, uiteraard een visschotel verorberd en daarna weer via kleine weggetjes richting huis

We zijn erg blij dat we deze tocht hebben gemaakt en het geluk hebben gehad de zeearenden zo mooi te hebben mogen zien.

Corry in actie

Corry heeft uiteraard foto’s gemaakt.

Eens te meer blijkt maar weer dat je geen lange reizen hoeft te maken om fraaie natuur te zien. Nederland is mooi, zeker op en vanaf het water! Maar dat wisten we al.

Posted in Jaap.

2 Comments

  1. Goed verhaal, mooi dagje. Wij deden vandaag “een klusje voor mijn zusje’. Samen met mijn jongste broer een beurtje uitgevoerd aan de Ka. Olie, filters en bougies zijn vernieuwd.

    Martin

Comments are closed.