Vakantie 2012, deel 1

Zondag 1 juli 2012

Beep, beep, beep. Zondagochtend 0600 uur, de wekker gaat onverbiddelijk. Het plan is om 7 uur te vertrekken. Snel even douchen, eten, laatste spullen in de caravan pakken en de boel achter de auto haken. Om klokslag kwart over zeven starten we de auto en de reis is begonnen.

Piep, piep, piep. Een SMS van MenS uit Californië, ze wensen ons precies op tijd een goede reis. De nieuwe Ford Focus trekt moeiteloos de aanhanger en we rijden met 100 km/uur via de polder en Utrecht richting Breda. Daar genieten we van een kop koffie en gooien we de tank vol. Tijdens het traject Antwerpen Gent luisteren we naar Radio 1 waar de landing van Andre Kuipers, die na 6 maanden ruimteverblijf weer terug komt, life wordt verslagen. We horen nog net dat hij uit de capsule wordt gehaald als het bereik van radio 1 stopt.

Na de grensovergang bij Lille stoppen we voor de lunch en benzine. We gaan “vers Paris” en rijden over de tolweg. Bij het einde van de peage hebben we onze enige oponthoud tijdens de reis, er zijn wat problemen bij het heffen van de tol en we komen in een file van 1 tot 2 km. Na de vertraging van 30 – 40 minuten komen we aan bij Parijs. Het navigatie systeem laat ons ten oosten van Parijs rijden en komen zonder problemen in Melun waar we een nacht op de camping “la belle etoile” verblijven. De camping ligt langs de oever van de Seine, maar tussen de camping en de waterstroom loopt een doorgaande weg. Het is hier als we aankomen ongeveer 23°C zonnig met een beetje wind, goed uit te houden. We maken het eten op een campinggasje voor de caravan, traditioneel Chicken tonight, en eten het met smaak en een glaasje Chateau Neuf du Pape. Het is de finale van de EK-finale tussen Spanje en Italie, die we volgen op een scherm in de kantine van de Camping. Dag 1 zit er op.

De eerste Camping

Posted in Arjan.

One Comment

  1. Leuk om te lezen. Is de rest van de reis ook goed verlopen? Nu het blog begint, zal er ook wel internet zijn: dus op de eindcamping?

Comments are closed.