Vakantie 2012 – Deel 3

Dinsdag 3 juli

Het is een bijzonder mooie dag, 28 graden, weinig wind en wolken. Onze tent staat in de schaduw van de bomen, zodat we als we wakker worden niet weten of de zon schijnt of niet. Zodra we buiten komen is het een stralende dag. Vanochtend hebben we heerlijk rustig aangedaan, onze eerste dag dat we niets moeten. De boeken worden geopend en de eerste cryptopuzzels zijn opgelost. Na de lunch gaan we boodschappen doen en we rijden naar Monton een plaats met een mooi uitzicht op de omgeving. Monton is weer een plaatsje op een heuvel gebouwd met piep kleine straatjes en steegjes. Op eens zien we een enorm Mariabeeld met kind op de heuvel staan. Na even puzzelen rijden we naar de top, en lopen de laatste 500 meter omhoog. Hier zie je de gehele omgeving met alle vulkaantoppen. Door het prachtige weer zien we de gehele omgeving. Een “table d’orientation”  verklaard wat je kan zien. Na te zijn bijgekomen van de klim dalen we af naar de auto en zoeken we supermarkt op. Tijdens het verlaten van Monton stuiten we op een begravenis stoet en doordat het zo’n smalle straat is houdt dat wat op. Na de boodschappen en terug op de camping sluiten we dag af met het roosteren van vlees op de barbecue en eten dit op met salades stokbrood en Bordeau Rose, een wijn waar de gehele dag reclame voor werd gemaakt tijdens de rit door Frankrijk. Niet duur en toch wel lekker.

Posted in Arjan.

2 Comments

  1. Tip: Mocht het een dag minder mooi weer zijn, ga dan naar Vulcania. We zijn er geweest toen het net geopend was. Echt leuk voor een dagje.

  2. Dat klinkt lekker relaxt en ziet er ook zo uit! Mooie plek en fijn dat je in de schaduw staat. Geniet ervan. Mijn leerlingen zijn allemaal geslaagd (hoge punten allemaal!) en ik werk nu nog 2 dagen: vrijdag en volgende week maandag. Hier is het lekker weer.
    Groetjes!

Comments are closed.