Vakantie 2012 – Deel 6

Dinsdag 10 juli

Het zou qua weer een mindere dag worden dus hadden we besloten om naar de stad te gaan. C&M shoppen en A cachen en kerken bekijken. De kathedraal is groot en donker, gemaakt van donkere lavasteen,  er was niet heel veel opvallends te zien. De caches in de stad waren op drukke plaatsten dus uitgebreid zoeken was er niet bij, toch 1 cache gescoord op de place Jaude. Na het rendez vous, gingen MAC naar de Augan, de grootste supermarkt in de buurt. En weer was er een dag voorbij. O ja de Puy de Dome lag in de wolken, dus er maar niet heen gereden.

Woensdag 11 juli

Een, in ieder geval letterlijk, hoogtepunt van de vakantie. We zijn eerst naar Saint Saturin geweest. Dit dorpje is al eeuwen oud en zo te zien is in het oude gedeelte niet zo veel veranderd. Het dorpje bevat een kerk en een kasteel uit de 13e eeuw, en ook nog een kapel voor Maria uit die tijd. De smalle straatjes de poorten en muren stammen van eeuwen terug. Vele huizen hebben een deur/poort die in de stadsmuur zijn gemaakt. Als je bij de kerk over de muur kijkt zie je een steile helling naar beneden. Het kasteel is bewoond, of wordt gebruikt als hotel, en heeft zijn oorsprong uit de 13e eeuw, maar er is een en ander later aangebouwd.

Daarna naar de Puy de Dome. Al dagen hebben we het plan gehad en vandaag was het zover. Met de trein naar de top gegaan, sinds dit jaar rijd deze, en boven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Duidelijk is de keten van vulkanen in dit gebied. Dit is moeilijk met foto’s te laten zien maar we hebben een poging gedaan, ook met een filmpje via de telefoon. Tijdens het bouwen van de televisie toren op de top heeft men een tempel ontdekt uit de eerste eeuw ter ere van Mercurius. Zelfs in die tijd klom men reeds naar de top, ik denk we dat ze er iets langer over deden, dan de 12 minuten die de trein er over deed. Al met al hopen we weer een foto te hebben gemaakt die aan onze muur kan hangen. De hele dag was er al veel wind die koel aanvoelde. Met de zon valt het allemaal wel mee, maar boven op de berg was het 18°C en de wind maakte het op sommige delen van de Puy wel frisjes.

Posted in Arjan.